5 manieren om geld te besparen bij het kopen van een huis

16/02/2023 - Auteur: Elynn Van de Wynkele - Leestijd: +/- 3 min.

Het aankopen van een eigen huis is een moment waarop je dromen werkelijkheid worden. Natuurlijk wil je wel zeker weten dat je niet teveel betaalt voor jouw droomwoning. Daarom zijn hier 5 manieren om geld te besparen bij het kopen van een huis in Merelbeke.

Afbeelding Casteels Vastgoed

1. Kijk verder dan de klassieke en populaire buurten

De huizenprijzen in bekende buurten kunnen snel oplopen, omdat de interesse voor die woningen ook groter is. Door te kijken naar andere regio’s in jouw stad of gemeente, kom je terecht in een minder grote concurrentiestrijd en kan je misschien een goede deal doen.

2. Overweeg huizen die wat opknapwerk nodig hebben

Investeren in renovatiewerk is een uitstekende manier om geld te besparen. Vaak zijn woningen die nog gerenoveerd moeten worden, goedkoper dan huizen die al volledig opgeknapt zijn.

Het is soms lastig om het potentieel van een woning te ontdekken, maar geen zorgen! Wij helpen je graag verder. Met onze renovatiecalculator kun je bijvoorbeeld snel berekenen hoeveel jouw renovatie zal kosten

3. Kijk ook naar de energielasten

Voorkom hoge energielasten door slimme keuzes te maken bij de aankoop van een nieuwe woning. Investeer in een woning met dubbel glas, goede isolatie en informeer je over de mogelijkheid voor het installeren van bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp.

4. Bespaar tijd en geld door gebruik te maken van een vastgoedmakelaar

Bij Casteels vastgoed hebben we jarenlange expertise in het vinden van betaalbare woningen die aan jouw eisen voldoen. Laat ons je helpen om je droomhuis te vinden door ons te contacteren voor meer informatie en advies.

Of meld je aan op onze database en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen die aan jouw criteria beantwoorden.

5. Overweeg om te kopen in het laagseizoen

Het kopen van een huis in het laagseizoen kan soms goedkoper zijn dan het kopen in het hoogseizoen. (Lees ook: wanneer is het beste moment om een woning te verkopen)

Dit komt omdat er minder vraag is naar huizen in het laagseizoen, wat betekent dat verkopers misschien bereid zijn om de prijs te verlagen om een verkoop te realiseren.

 

Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en kennen de lokale vastgoedmarkt. Ze helpen je graag om je droomhuis te vinden tegen een betaalbare prijs. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij het vinden van een goede deal.

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.