Een huis kopen in Merelbeke: 10 goede redenen

Een huis kopen in Merelbeke is altijd een goed idee. Aan de toog van café De Kluize weten ze dat al langer. Maar wat maakt wonen in Merelbeke zo aangenaam? En waarom zijn zoveel Merelbekenaars terecht trots op hun gemeente? Wij zetten de 10 voornaamste redenen voor jou op een rijtje.

1. MERELBEKE IS DE DROOM VAN ELKE PENDELAAR

Merelbeke wordt weleens de toegangspoort tot de Vlaamse Ardennen genoemd. Je vindt de gemeente dan ook op het knooppunt tussen Brussel, Antwerpen en Oostende. De R4, A10/E40 en de E17 zijn vlakbij. Koop je een huis in Merelbeke, dan kan je alle kanten uit. Letterlijk.

Je laat de wagen liever staan? Ook trein- en busverbindingen zijn er bij de vleet. Met de bussen van De Lijn raak je snel en eenvoudig in Gent, Oudenaarde of Geraardsbergen. Het station van Merelbeke heeft dan weer directe treinverbindingen met opnieuw Gent, Aalst, Brussel en Tongeren.

2. IN MERELBEKE IS HET GRAS NIET GROENER AAN DE OVERKANT

Tijd voor een frisse neus? In Merelbeke duik je op wandelafstand de natuur in. Denk aan openbare parken en buurtspeelpleintjes maar ook aan heuse bossen zoals het Gentbos of de Makegemse bossen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 82% van de Merelbekenaars content is met de natuurvoorzieningen de buurt.

Rust, stilte en weidse akkers. Je vindt ze vooral in het zuidelijke deel van Merelbeke. De Kwenenboswijk gaat dan ook prat op z’n bosrijke omgeving, pittoresk kerkje en het Kasteel van Krombrugge. Een huis kopen in Merelbeke én wonen in een echte landelijke dorpskern? Dan is de Kwenenboswijk de place to be.

Bekijk ons vastgoedaanbod

3. OPVANG VINDEN VOOR JE PEUTER? DA’S KINDERSPEL.

Peuters zijn een geschenk uit de hemel. Opvang zoeken is dan weer een regelrechte hel. Niet zo in Merelbeke. Met 52 opvangplaatsen per 100 kinderen zit Merelbeke fors boven het Vlaamse gemiddelde. Van kinderdagverblijf en onthaalouder tot buitenschoolse opvang: je koters zijn in goede handen.

IN MERELBEKE IS ER ALTIJD IETS TE BELEVEN

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

4. VERGEET NETFLIX & CHILL

Dat Netflix-abonnement hoef je niet mee te verhuizen. Ontspannen in Merelbeke staat gelijk aan een pintje op café, baantjes trekken in sportcentrum Ter Wallen of cultuur opsnuiven in gemeenschapscentrum ‘T Groenendal. Met twee sporthallen, een muziekschool en een bibliotheek, is bingewatchen verleden tijd.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

5. MERELBEKE IS GEZELLIG BEDRIJVIG

Restaurants, gezellige cafeetjes en een levendige winkelstraat. Het bruisende hart van Merelbeke heet Flora. Je houdt van leven in de brouwerij? Dan staat je toekomstige huis in het noorden van Merelbeke. Ontsnappen aan de drukte doe je in het Liedermeerspark. Een natuurpark op de rechteroever van de Schelde.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

6. KOPEN IN MERELBEKE: VOOR JONG EN OUD

Merelbeke is populair bij jonge koppels, maar ook voor 65-plussers heeft de gemeente heel wat te bieden. Denk aan een uitgebreid fietsnetwerk, een ontmoetingshuis of een turnclub voor senioren. Een huis kopen in Merelbeke is slimme investering waar je later ook nog veel plezier aan beleeft.

7. VOOR STADSMUSSEN EN PLATTELANDSMENSEN

Stads- of plattelandsmens? Merelbeke is voor jou de ideale woonplaats. Zeker voor wie zoekt naar een evenwicht tussen het bruisende, Gentse stadsleven en een groene, kindvriendelijke omgeving. Combineer de troeven van een stad met de rust van het platteland: zoek een stekje in Merelbeke.

8. HUIS KOPEN IN MERELBEKE = SCHOLEN BIJ DE VLEET

Koop je een huis in Merelbeke, dan is er altijd een school in de buurt. Merelbeke telt 8 scholen die plaats creëren voor ruim 3.000 kinderen en jongeren. Van kleuter tot lager en van Popelin lyceum tot technisch lyceum. Dankzij het digitale aanmeldingssysteem is kamperen bij de schoolpoort voortaan verleden tijd.


Extra bonuspunten: in Merelbeke fietst je kind nog veilig naar school. De Oost-Vlaamse gemeente investeert voluit in trage wegen die enkel toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. Verhuis je naar Merelbeke? Dan neemt je kind binnenkort een kortere, autovrije route naar school.

9. EEN HUIS IN MERELBEKE IS Z’N GELD WAARD

Zoek je een huis in Merelbeke, dan betaal je daar gemiddeld 330.000 euro voor. Voor een appartement tel je om en bij de 250.000 euro neer. Merelbeke is dus duurder dan het Vlaamse gemiddelde. Het goede nieuws? Dankzij de uitstekende ligging en stijgende vraag, neemt de vastgoedwaarde in Merelbeke elk jaar toe.

10. ER STAAN WAANZINNIGE PANDEN TE KOOP IN MERELBEKE

Je droomt van een appartement, villa of rijwoning? In Merelbeke is de vastgoedmarkt voortdurend in beweging. Van instapklaar huis tot renovatieproject: wat je ook zoekt, je vindt het gegarandeerd in Merelbeke. Ontdekken wat er allemaal te koop staat? Dat doe je in ons kantoor in hartje Merelbeke, of meteen hier.

Woningen te koop in Merelbeke

SAMENGEVAT

Van een unieke ligging en uitstekende verbinding met Gent tot de authentieke sfeer: Merelbeke heeft veel te bieden. Het gaat dan ook hard op de vastgoedmarkt in de populaire Oost-Vlaamse gemeente. Je wil een huis kopen in Merelbeke? Dan moet je er snel bij zijn.

Wees de concurrentie voor en schrijf je in op onze aanbod-updates. Zo ben jij als eerste op de hoogte van de nieuwe panden in Merelbeke.

Ontdek de nieuwe panden als eerste

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.