Vastgoedstyling voor verkoop: lees tips van interieurexperts

Door je huis te restylen voor verkoop, verhoog je in geen tijd de waarde van je woning. En dat zonder grote kosten. Lees tips van interieurstylisten en ontdek de do’s-and-don’ts van vastgoedstyling voor verkoop.

VASTGOEDSTYLING VOOR VERKOOP: WAAROM?

Je huis restylen voor verkoop is veruit de makkelijkste manier om de waarde van je woning te verhogen. En dat zonder ingrijpende renovatiewerken of zware investeringen. Vastgoedstyling voor verkoop gaat vaak over slimme en eenvoudige ingrepen, die jouw thuis in geen tijd omtoveren tot een verkoopklare woning. Hoe je dat het best aanpakt? Dat ontdek je hieronder, mét tips van experts.

VASTGOEDSTYLING VOOR DUMMIES

Goede vastgoedstyling zet de troeven van je woning extra in de verf. Zo maakt je pand een onvergetelijke eerste indruk en verkoopt het sneller. The devil is in the details. Vergeet niet dat mensen meestal een huis kopen op basis van emoties. Elk detail dat een positieve emotie kan oproepen, is dus handig meegenomen.

GOEDKOPER DAN DE VERKOOPPRIJS VERLAGEN

Investeren in een huis dat je wil verkopen. Erg logisch klinkt het misschien niet. Toch is het meer dan de moeite waard. Om meer kandidaat-kopers aan te trekken bijvoorbeeld. Of omdat investeren goedkoper is dan je prijs verlagen. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. De cijfers spreken voor zich:

 • Kopers beslissen binnen de 90 seconden of ze je huis al dan niet willen kopen. Die eerste indruk, die is dus goud waard.
 • 75% van de potentiële kopers kijkt niet verder van de bestaande inrichting van een huis
 • Een huis dat gerestyled werd voor verkoop, gaat gemiddeld twee keer sneller over de toonbank.
 • De verkoopprijs van gerestylede huizen ligt tot 15% hoger dan gelijkaardige panden die zonder styling op de markt komen

Je huis restylen voor verkoop is dus altijd een goed idee om de waarde van je woning te verhogen. Hoog tijd dus om nu zelf aan de slag te gaan. Maar hoe doe je dat precies, een woning aantrekkelijker maken voor een breed publiek?

VASTGOED RESTYLEN: DO’S

Van meubels verplaatsen en opruimen tot een likje verf. Je huis restylen voor verkoop, doe je gewoon zelf. Weet je niet waar eerst te beginnen? Alles begint met een doordacht plan. We zetten de do’s-and-don’ts van interieurexperts en vatstgoedstylisten even op een rijtje. En je kan meteen aan de slag.

DOEN:

 • Ga voor een rustgevend kleurenpalet. Geen uitgesproken kleuren of accenten die slechts een handvol mensen aanspreken.
 • Zorg ervoor dat elke kamer in de woning een duidelijke functie uitstraalt. Hoe minder je aan de verbeelding van de koper overlaat, hoe beter!
 • Thuiswerk was nog nooit actueler. Richt daarom een kamer in als bureau.
 • Creëer ruimte. Schik je meubels zodat ze het potentieel van de ruimtes weerspiegelen en een open gevoel geven.
 • Haal alle visuele blokkades weg. Geen sofa die het zicht blokkeert of tafel waar je omheen moet lopen.
 • Onafgewerkt pleisterwerk? Ontbrekende plinten? Voer eerst de laatste kleine klusjes uit. De kostprijs ervan betaalt zich dubbel en dik terug.
 • Veel mensen hunkeren naar een plek waar ze tot rust kunnen komen. Schenk daarom extra aandacht aan je tuin of terras.

The devil is in the details

VASTGOED RESTYLEN: DONT’S

Nu je weet wat je wél moet doen om je woning dat tikkeltje extra cachet te geven, staan we ook even stil bij wat je vooral niet moet doen. Deze klassieke blunders wil je zeker niet maken wanneer je een woning verkoopt:

NIET DOEN:

 • Laat geen persoonlijke spullen staan. Niemand wil je tandenborstels zien.
 • Maak je woning niet helemaal leeg. Opgeruimd is goed, kaal en sfeerloos zijn dat niet.
 • Vergeet de details niet. Licht, geuren, sfeer of geluiden, alles draagt bij tot de eerste indruk van de kandidaat-koper.

WAT VERHOOGT DE WAARDE VAN JE HUIS?

Los van de inrichting en styling van je woning, zijn er nog een heleboel zaken die kan doen om de waarde van je huis te verhogen. Deze tips zijn gebaseerd op onze jarenlange ervaring als vastgoedmakelaar.

 • Organiseer een kijkdag en creëer FOMO of ‘Fear of Missing Out’
 • Lanceer een campagne op social media naar verschillende doelgroepen
 • Zorg voor zo veel mogelijk officiële documenten en keuringsattesten
 • Kies voor professioneel beeldmateriaal door een ervaren fotograaf
 • Probeer alle mogelijke twijfelmomenten gericht weg te werken

Geen tijd om zelf de verkoop van je woning volledig in handen te nemen? Of laat je innerlijke stylist het afweten? Doe dan beroep op de ervaring en de marktkennis van jouw makelaar. En zo is je huis in een oogwenk van ‘t straat.

The devil is in the details

HULP NODIG MET VASTGOEDSTYLING VOOR VERKOOP? WIJ ONDERSTEUNEN JE GRAAG.

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.