5 tips om de waarde van je woning te verhogen voor verkoop

31/01/2023 - Auteur: Alex Casteels - Leestijd: +/- 4 min.

Als je je (starters)woning achter je wilt laten en wilt upgraden naar een groter huis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huidige woning zoveel mogelijk waard is voor verkoop. Door de waarde van je huis te verhogen voordat je het te koop zet, kun je meer geld krijgen en de overstap naar een grotere woning gemakkelijker maken. In dit artikel geven we je vijf praktische tips om de waarde van jouw woning te verhogen voordat je het te koop zet.

Afbeelding Casteels Vastgoed

Maak je woning energiezuinig

Door energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het plaatsen van dubbel glas of zonnepanelen, kun je de waarde van je woning verhogen en tegelijkertijd besparen op je energierekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de koper.

Kleine verbouwingen uitvoeren

Kleine verbouwingen, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of het installeren van een nieuwe badkamer, kunnen de waarde van je woning verhogen. Ook een likje verf kan heel wat wonderen doen. Probeer hierbij wel rekening te houden met de stijl van het huis en de wensen van de toekomstige koper.

Vergroot de leefruimte

Door een aanbouw of dakkapel te plaatsen, kun je de leefruimte van je woning vergroten en daarmee de waarde ervan verhogen.

Maak gebruik van een professionele fotograaf

Door professionele foto’s te laten maken van je huis, kun je de aantrekkelijkheid ervan verhogen en de verkoop ervan versnellen. Dit kan de waarde van je huis op de lange termijn verhogen. (Lees ook: 7 slimme tips voor het fotograferen van jouw woning bij verkoop)

Maak het huis aantrekkelijk voor kopers

Dit betekent het huis opruimen, het schoonmaken van top tot teen en het schilderen in neutrale kleuren. Laat zien wat het huis te bieden heeft door de ruimtes zo ruim mogelijk te presenteren.

 

Als je op zoek bent naar manieren om de waarde van je huis te verhogen voordat je het te koop zet, neem dan contact op met ons team van professionele vastgoedmakelaars.

Casteels vastgoed heeft jarenlange ervaring in het beoordelen van huizen in Merelbeke en het geven van advies over hoe je de waarde ervan kunt verhogen. Of je nu op zoek bent naar tips over kleine verbeteringen of naar advies over ingrijpende renovaties, wij staan klaar om je te helpen.

Neem contact met ons op voor een gratis waardebepaling van je huis en ontdek hoe wij je kunnen helpen om de waarde ervan te verhogen voordat je het te koop zet.

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.