Je huis verkopen zonder makelaar? Denk twee keer na

Een huis verkopen zonder makelaar klinkt aanlokkelijk. Maar wat met administratie? Bezichtigingen? De soms pittige onderhandelingen? Een vastgoedmakelaar weet raad, brengt rust en garandeert je een zorgeloze verkoop. Hoe? Dat ontdek je hier.

EEN HUIS VERKOPEN ZONDER MAKELAAR: VOOR- EN NADELEN

Je huis zelf verkopen. Het lijkt zo’n goed idee: goedkoper, snel én je hebt de touwtjes zelf in handen. Maar wat met de administratie? De bezichtigingen? De soms pittige onderhandelingen?

Denk daarom twee keer na voor je een woning zonder makelaar verkoopt. Een vastgoedmakelaar weet raad, brengt rust en garandeert je een zorgeloze verkoop. Hoe? Dat ontdek je hier.

Toch liever zekerheid?

ZELF JE HUIS VERKOPEN: DIT ZIJN DE UITDAGINGEN

Zelf een woning verkopen is lang niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet een correcte vraagprijs bepalen. Het huis in de kijker zetten. En kopers aantrekken. Soms gaat het bij doe-het-zelf-verkopers dan ook helemaal mis. Hier een greep uit de meest gemaakte fouten door DIY-vastgoedmakelaars.

  • De vraagprijs van de woning ligt te hoog of te laag.
  • Het verkoopdossier is onvolledig en de verkoop springt af.
  • De advertenties zijn amateuristisch en ogen onprofessioneel.
  • Het ontbreekt je aan commerciële feeling.
  • De woning staat langer dan 3 maanden te koop en lijkt zo vervloekt.
  • Het opgestelde compromis is rommelig of niet up-to-date.

Toch liever zekerheid?

JE HUIS VERKOPEN VIA EEN MAKELAAR

Je begrijpt het al, een huis verkopen zonder makelaar is niet zonder risico’s. En toch blijft “huis zelf verkopen of via een vastgoedmakelaar” een vaak gegoogelde vraag. Onze visie op dit dilemma? Die hangt af van jouw situatie. Wel zijn we overtuigd van de voordelen en meerwaarde van een makelaar. Die lijsten we graag even voor je op.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

Marktkennis

Vastgoedmakelaars zijn elke dag bezig met de huizenmarkt in jouw buurt. Ze kennen de prijzen, weten waar kopers belang aan hechten en hoe ze jouw woning het best in de markt kunnen zetten. Geen te hoge of te lage prijzen. Wel een faire vraagprijs die kopers doet wegdromen.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

Administratieve knowhow

Je huis verkopen zonder makelaar staat gelijk aan een eindeloze stroom administratie. Energieprestatiecertificaat (EPC), kadastraal plan of stedenbouwkundig uittreksel? Met de juridische en administratieve kennis van een makelaar wordt een huis of appartement verkopen kinderspel.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

Een boontje voor bezoek

Makelaars gaan dag in dag uit om met (veeleisende) bezoekers. Zo weten ze waar kopers op letten, dat natuurlijk licht een must is en dat je de hond beter even bant uit de woonkamer. Geen zin om kopers rond te leiden en al je vrije tijd op te offeren? Dan is een vastgoedmakelaar een slimme keuze.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

Adverteren, adverteren, adverteren

Zelf je huis verkopen? Check dan zeker jouw advertentiebudget, camera en klantenbestand. Want een huis verkopen, dat vraagt om doordachte foto’s, een groot bereik en slimme branding. Geen ervaring met fotografie of vastgoedmarketing? De makelaar neemt het graag van je over.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

Onderhandelingsmodus: aan

Een vastgoedmakelaar bekijkt panden op een professionele manier. En dat is goed nieuws voor jou. Want zo zitten emoties de onderhandelingen niet in de weg. De lokale marktkennis, de ervaring met onderhandelen en het engelengeduld van de makelaar? Dat krijg je er allemaal gratis bovenop.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

Waar voor je geld

Zelf je huis verkopen, dat bespaart je een hoop kosten, toch? Niet helemaal. Want de ervaring van een makelaar is onbetaalbaar. Denk aan het koopproces, de complexe wetgeving en de waardebepaling. Met al zijn kennis levert een makelaar meer op dan hij of zij kost. En zeker bij Casteels Vastgoed.

VERKOOP JE WONING SNEL EN EFFICIËNT. KIES VOOR EEN MAKELAAR VAN CASTEELS VASTGOED.

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.