Verkoop je vastgoed zonder flaters: ontvang een gratis verkoopanalyse

De kogel is door de kerk: je gaat je vastgoed verkopen. Spannend, opwindend en ook een tikkeltje riskant. Financiële blunders vermijden? Dat doe je met een professionele blik op je woning. Denk aan een pandstudie, doelgroepbepaling en een heldere verkoopstrategie. Of zeg maar: een gratis verkoopanalyse.

VASTGOED VERKOPEN BEGINT MET EEN VERKOOPANALYSE

Je wil graag vastgoed verkopen? Een schatting levert je al een objectief cijfer op. Handig om de waarde van bakstenen of bouwgrond te berekenen. Minder praktisch wanneer je wil weten wat een koper voor je huis wil betalen. Om te weten wat kandidaat-kopers écht overhebben voor je pand, heb je de blik van een ervaren expert nodig.

Net daar onderscheidt onze gratis verkoopanalyse zich van een gewoon schattingsverslag. Deze vastgoedanalyse vult de waardebepaling van je huis aan met inzichten over jouw woningtype, het ideale doelpubliek en de huidige marktsituatie. Zo krijg je meteen een compleet beeld van hoe je de woning het best in de markt zet.

VOORDELEN VAN EEN VERKOOPANALYSE

  • Een efficiëntere verkoop met een persoonlijk stappenplan
  • Een concreet profiel van de kandidaat-kopers
  • Een overzicht van de voor- en nadelen van je woning
  • Meer duiding bij het schattingsverslag
  • Inzicht in vraag en aanbod op de vastgoedmarkt
Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen
Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

VASTGOED VERKOPEN?
TIMING IS ALLES

De vastgoedmarkt is voortdurend in beweging: er komen nieuwe woningen op de markt, de prijzen schommelen en ook de vraag verandert continu. Daarom is een verkoopanalyse alleen zinvol als je op de korte termijn wil verkopen. Zet je jouw woning binnen de 6 maand te koop? Dan is een verkoopanalyse nu aan de orde.

Wil je pas binnen 6 maand tot een jaar je woning of appartement verkopen? Dan stel je de verkoopanalyse best nog heel even uit. Waarom? De vastgoedmarkt is vandaag te volatiel om voorspellingen te doen op de lange termijn. Vastgoedmakelaars kunnen veel, maar de toekomst voorspellen hoort daar (voorlopig) nog niet bij.

Plan jouw gratis verkoopanalyse

HOE WERKT HET?

Een verkoopanalyse bestaat uit een pandstudie, doelgroepbepaling, marktonderzoek en verkoopstrategie. Een van onze vastgoedmakelaars komt persoonlijk bij je langs en brengt alle aspecten van je woning nauwkeurig in kaart. Die info kan je nadien kan gebruiken om je vastgoed met meer inzicht (en dus sneller) te verkopen.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

1. PANDSTUDIE

Aan de hand van een pandstudie brengen we de troeven van je woning in kaart. Grote tuin, zonovergoten terras of waanzinnig uitzicht? Elk van deze elementen heeft een invloed op de prijs. Ook de minpunten lijsten we op. Aan de hand van onze kennis en ervaring, bekijken we hoe goed jouw woning vandaag in de markt ligt.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

2. DOELGROEP BEPALEN

Na de pandstudie bepalen we de ideale doelgroep. We gebruiken de karakteristieke eigenschappen van je woning om een profiel op te maken van geknipte kandidaat-kopers. Denk aan leeftijd, budget, gezinssituatie of zelfs het beroep. Deze info komt handig van pas voor de online beschrijving van je pand en tijdens rondleidingen in de woning.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

3. MARKTONDERZOEK

Intussen weten we alles over je woning en de ideale doelgroep. Vervolgens gaan we na hoe het zit met vraag en aanbod op de lokale vastgoedmarkt. Door een lokaal marktonderzoek gaan we na welke woningen er te koop staan en hoe ze de verkoop van jouw woning beïnvloeden. We brengen ook de algemene marktsituatie in kaart.

Sfeerbeeld Casteels Vastgoed - vastgoed dat raakt in Oost-Vlaanderen

4. VERKOOPSTRATEGIE

De informatie die we in kaart brachten, analyseren we op basis van onze jarenlange ervaring en vakkennis. Het resultaat? Een professionele verkoopstrategie die je kan gebruiken om je pand met inzicht te verkopen. Inclusief advies over de vraagprijs, de timing, de juiste verkoopkanalen en een persoonlijk stappenplan van a tot z.

QUANTA COSTA?

Een verkoopanalyse is gratis. Voor jou een unieke kans om je woning of appartement professioneel te verkopen. En voor ons een moment om de vastgoedmarkt in jouw regio nog beter te leren kennen. Het beste resultaat garanderen we wanneer we daarna ook de verkoop van de woning in goede banen leiden. Maar die keuze is aan jou.

NA DE VERKOOPANALYSE…

  • Zet je de woning overtuigend in de markt
  • Krijg je de juiste kandidaat-kopers over de vloer
  • Weet je wat het ideale moment is om te verkopen
  • Heb je een doordacht verkoopplan in handen
  • Verkoop je de woning sneller én tegen een betere prijs
Plan nu je gratis verkoopanalyse

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.