Hoe evolueert de vastgoedmarkt in Merelbeke?

19/09/2023 - Auteur: Alex Casteels - Leestijd: +/- 3 min.

De vastgoedmarkt in Merelbeke is altijd in beweging en wordt sterk beïnvloed door diverse factoren zoals de stijging van de rentes en andere economische trends, maar ook demografische verschuivingen of veranderingen in levensstijl. Zo zijn woningen zonder tuin sinds 2020 veel minder interessant voor particuliere kopers en zoeken we nu allemaal naar duurzame en energievriendelijke bouwmaterialen.

Afbeelding Casteels Vastgoed

Merelbeke heeft altijd de aandacht van heel wat potentiële kopers en investeerders weten te trekken. Deze charmante gemeente ligt in de groene rand van Gent en beschikt over heel wat troeven.

Troeven van Merelbeke

Met zijn groene omgeving, rustige landschap en aangename woonwijken die zich uitspreiden tussen stad Gent en de Vlaamse Ardennen, biedt Merelbeke een ideale balans tussen rustig wonen en toegang tot de stad.

De wijk Merelbeke Flora is een toegangspoort tot Gent-Zuid, wat het aantrekkelijk maakt voor mensen die werken in de stad maar de voorkeur geven aan een rustige en kindvriendelijke leefomgeving. De groene omgeving rond Merelbeke Munte en het Gentbos of de Makegemse bossen zijn dan weer een oase van rust voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte.

Merelbeke is populair bij jonge koppels maar ook voor de 65-plussers heeft de gemeente heel wat te bieden. Denk aan een uitgebreid fietsnetwerk met mooie vlakke routes langs de Schelde, een ontmoetingshuis of een turnclub voor senioren. Een huis kopen in Merelbeke is een slimme investering waar je later ook nog veel plezier aan beleeft.

De vastgoedprijzen in Merelbeke

De prijsevolutie van vastgoed in Merelbeke is een onderwerp van gesprek geworden. De afgelopen jaren is er een gestage stijging geweest van de vastgoedprijzen in de gemeente: aantrekkelijke locatie, toenemende vraag naar woningen buiten grote steden, … zorgden ervoor dat de prijs per vierkante meter gemiddeld met 25% is toegenomen in Merelbeke.

Potentiële kopers moeten echter geen schrik hebben. Een woning kopen in Merelbeke is prijs/kwaliteit altijd een goede investering. Vandaag betaal je gemiddeld € 3.846 per m2 voor een woning in Merelbeke.

Hoe lang staat een woning in Merelbeke te koop?

Een andere belangrijke indicator van de vastgoedmarkt in Merelbeke is de gemiddelde periode dat een eigendom te koop blijft staan voordat ze verkocht raakt. In de afgelopen jaren is er een tendens geweest naar kortere verkoopperiodes door de competitieve vastgoedmarkt in interessante rentevoet.

In Merelbeke staat een woning vandaag gemiddeld 29,5 dagen te koop.

Een woning kopen of verkopen in Merelbeke? Contacteer ons

Casteels vastgoed is een lokale vastgoedmakelaar uit Merelbeke. Onze vastgoedexperts zijn perfect op de hoogte over recente ontwikkelingen en marktprijzen in de regio. Zo kunnen wij jou optimaal helpen met een vlotte verkoop van jouw woning aan de beste prijs.

Zoals je hierboven merkt, werken we met heel betrouwbare technologie en marktdata om de vastgoedmarkt op de voet te volgen.

Vragen over de aankoop of verkoop van jouw woning? Contacteer ons.

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.