Een huis kopen in Oostakker? Zo evolueren de vastgoedprijzen in 2024

25/10/2023 - Auteur: Alex Casteels - Leestijd: +/- 3 min.

Welkom in Oostakker, een uitgestrekte wijk vlakbij de R4 waar de bewoners genieten van de dorpssfeer en het landelijke karakter. Oostakker biedt een ideale balans tussen de rust van het platteland en de nabijheid van stadsvoorzieningen, en het is dan ook geen verrassing dat deze charmante gemeente steeds meer inwoners aantrekt.

Afbeelding Casteels Vastgoed

Troeven van Oostakker

Met groene omgevingen, rustige landschappen en aangename woonwijken die zich uitstrekken tussen stad Gent en het Meetjesland, biedt Oostakker een ideale leefomgeving voor gezinnen. De wijk Oostakker telt veel kinderen en investeert in hun welzijn, bijvoorbeeld door de recente installatie van nieuwe speeltoestellen op de speeltuinen in Oostakkerdorp en het Boerderijpark.

Aan de andere kant heeft Oostakker de laatste jaren ook een sterke vergrijzing doorgemaakt, wat aangeeft dat deze gemeente een rustige en geliefde plek is voor ouderen die willen genieten van de dorpssfeer en het landelijke karakter. Maar ook dat er kansen liggen voor nieuwe jonge gezinnen om er hun intrek te vinden.

De toekomst van Oostakker ziet er rooskleurig uit, met plannen van de Stad Gent om groene ruimtes te behouden en de infrastructuur te moderniseren. Het groene initiatief ‘Wonderwoud’ zal de gemeente nog aantrekkelijker maken voor natuurliefhebbers, terwijl diverse straten in Oostakker een verjongingskuur zullen ondergaan, waardoor de wijk een vernieuwde uitstraling krijgt. Bovendien wordt het groengebied Slotendries uitgebreid tot 15,1 hectare, wat de mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers vergroot.

 

Bron: wonderwoud.gent

De vastgoedprijzen in Oostakker

Momenteel bedragen de vastgoedprijzen gemiddeld €2.331 per vierkante meter. Goed nieuws, want dat is 12% goedkoper is dan het voorgaande jaar. Je betaalt er vandaag gemiddeld € 399.000 voor een woning.


Deze prijsdaling biedt kopers de kans om een mooie woning te vinden tegen aantrekkelijkere tarieven dan voorheen.

Hoe lang staat een woning in Oostakker te koop?

Een andere cruciale factor voor huizenkopers en verkopers is de gemiddelde tijd dat een woning te koop staat voordat deze wordt verkocht. In Oostakker staat een woning momenteel gemiddeld 44 dagen te koop. Hoewel dit 21% langer is dan een jaar geleden, blijft Oostakker een aantrekkelijke markt met een goede balans tussen aanbod en vraag.

Een woning kopen of verkopen in Oostakker? Een strak plan!

Oostakker blijft evolueren en biedt een prachtige mix van landelijk wonen, groene expansie en gemeenschapsleven. Als je overweegt om deel uit te maken van deze bruisende gemeenschap, staan de vastgoedexperts van Casteels Vastgoed klaar om je te begeleiden bij het vinden van jouw ideale woning in Oostakker.

Heb je vragen over de vastgoedmarkt in Oostakker of wil je meer weten over beschikbare huizen? Zoals je hierboven merkt, werken we met heel betrouwbare technologie en marktdata om de vastgoedmarkt op de voet te volgen.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen bij het realiseren van jouw vastgoeddromen in Oostakker. We kijken ernaar uit om met je samen te werken.

LEES VERDER

VASTGOEDADVIES

Tips en advies lezen om vastgoed te kopen of te verkopen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Genoeg gelezen? Uitschrijven kan altijd, in één klik.